Sommaren genom instagram

1-2. Suzy på haväng på österlen, 3. i Suzys trädgård på österlen, 4. världens godaste pizzalunch i köpenhamn, 5-6. vandrarhemmet i köpenhamn, 7. utsikten från Louisiana, 8. Herceg Novi, 9. syster i Herceg Novi, 10. sista måltiden på hotellet i Montenegro, 11. jag efter en dag på stranden i skåne, 12. godaste österlenglassen med mojitosmak

Nu är sommarlovet officiellt över. Har haft tio underbara veckor fyllda av sol, skratt, jobb, resor, festande och annat skoj. Har varit på så många fina platser med så många fina människor och kan inte tänka mig ett bättre avslut än såhär. Känner mig helnöjd och riktigt jäkla redo för allt som väntar.

Montenegro

Nu är jag hemma igen efter en vecka i den lilla staden Herceg Novi. På tisdagen förra veckan landade vi halv 9 och steg ut i 34 graders värme så ni kan tänka er hur underbart det har varit. Har bara badat, lapat sol i massor, ätit och slappat i sju dagar i sträck. Men hur skönt det än var att vara där så känns det riktigt bra att vara hemma igen och träffa alla vänner och njuta det sista utav sommarlovets dagar. Dessa bilder tog jag under en båtutflykt vi tog för exakt en vecka sedan. Naturen i Montenegro var verkligen helt sjuk. Tänk er Norge fast med 40 plusgrader.

Let your heart go where the wind takes is


Haväng, Österlen 28/7

Just nu ligger jag förmodligen på en strand vid havet och blickar ut över berg och vatten och har det helt jävla underbart i Montenegro. Vi hörs när jag kommer hem och då med nya bilder och fantastiska minnen.

Ett hej och ett hejdå

Dessa tre bilder knäpptes under vår sista morgon på vandrarhemmet i Köpenhamn strax innan vi begav oss till Louisiana. Vi bodde på ett ställe som heter Sleep in heaven. Jag har aldrig tidigare bott på vandrarhem men måste säga att jag var positivt överraskad över hur bra det var. Hade heller aldrig tidigare sett köpenhamn mer än de 20 meter som går från centralstationen över gatan till Tivoli och måste erkänna att jag blev lite smått förälskad. En stad jag verkligen rekommenderar till er som vill bort från Sverige men som inte har tid/pengar till någon braksemester.

Resväskan har nu tömts och återigen packats för just nu är befinner jag mig på Arlanda med pappa, syster och farmor. Klockan fem går planet till montenegro där vi under en veckas tid bara ska frossa i bad, d-vitaminer och god mat.

Då vi tog tåget från köpenhamn till havet och vackra vyer


I fredags bestämde vi oss för att ta vårt pick och pack och sätta oss på öresundståget till Humlebaek. Mamma hade nämligen önskat att åka till Louisiana som är ett konstmuseum drygt 30 minuter från Köpenhamn som ligger alldeles intill havet. Dock upptäckte vi oss själva vara mer intresserade av att fota själva än att titta på utställningarna som ägde rum. Då kanske ni kan få en någolunda uppfattning om hur sjukt fint det var! Den sista bilden kan man ju knappt tro att den är tagen i Danmark och att det är Sverige man kan skymta där på andra sidan.

Cyklar, hus, sol och fart i köpenhamn
Hyrde cyklar under ett dygn och kände oss som riktiga köpenhamnsbor. Utnyttjade dessa 24 timmar allt vi bara kunde genom att cykla över broar, stadsdelar, övergångsställen, bilvägar, kullersten, parker, Christiana, nyhavn och andra turisttäta platser. Kände oss vid vissa tillfällen som två livs levande trafikfaror då vi cyklade över vägarna lite på känn och förvirrades av okända varnings- och förbudsskyltar men lärde oss efter ett tag en taktik som funkade ganska bra som gick ut på att härma och följa efter alla andra erfarna trafikfaror på två hjul.
Köpenhamn är verkligen en stad med riktigt fin arkitektur. Alla hus är så unika och fina med sina färger och blommor. Då vi åkte förbi alla fina små lägenhetshus längs kanalerna konstaterade vi att där skulle man gärna vilja bo.

StenshuvudSådär tio dagar senare är jag nu hemma igen efter många tåg- och busstimmar hit och dit. Kort och gott har jag haft det riktigt bra på både österlen, i köpenhamn och helsingborg. Har många bilder som jag vill visa men som jag kommer publicera lite då och då, så håll utkik!
Dessa bilder tog jag för ganska precis en vecka sedan på toppen av Stenshuvud i södra skåne. Utsikten va så himla himla fin.

RSS 2.0