Haväng på österlen


Trivs alldeles utmärkt här nere på Österlen. Tyvärr har vi haft regn och bara allmänt dåligt väder i två dagar nu men imorgon ser det ut att klarna upp igen! Badar i det kalla havet, äter god mat, åker bil och spelar kort långt in på nätterna. Här ovan är två bilder från i lördags då vi besökte haväng en bit härifrån. Det var så otroligt fint! Öppna fält med frigående hästar, kossor och får precis vid havet.

Vänner, engångsgrill, kvällsdopp och temys.

Imorse ringde klockan 07.45. Då var det bara att slänga ner det sista i resväskan och sätta sig i bilen in mot stan. Lämnade av all packning i lägenheten och sprang runt på stan och letade byxor som en galning. Köpte två billiga och bra och begav mig sedan mot farsta centrum för att möta upp Sofia, Denice, Hanna, Annika och Emelie.

Vi hade nämligen bestämt sexmansdejt med grillning och mys vid vattnet hos Sofia.

Munnarna gick i ett då alla hade tusen saker att berätta från sommaren hittills.

Efter att vi hade proppat magarna fulla med korv, hamburgare och vattenmelon så flyttade vi oss närmare vattnet och mös med myggorna.

Utsatte fröken Norlander för något som kallas för grupptryck och tvingade i henne i vattnet medan vi andra nöjda stod på land med tjocktröjor och tittade på. Några myggbett och roliga historier senare begav vi oss hem till Sofia för lite tedrickning innan vi vinkade hejdå för denna gång.

Imorgon ringer klockan tidigt för då bär det av mot Skåne. Ha det fint mina vänner.

And oh, how I love the highway sun


Hade min sista arbetsdag i lördags så njuter som bara den av varje lediga sekund. Vaknade vid elvatiden, gick ner i köket och möttes av nygjorda pannkakor som mamma stekt till frukost. Tinade några frysta jordgubbar och plockade lite svarta vinbär i trädgården som jag la på och åt sedan ute på verandan. Kan man börja dagen på ett bättre sätt?
Åkte sedan ner till stranden med mamma, syster och systers kompis. Vilken sommarvärme vi har haft idag! Har knappt blivit något badande alls den här sommaren men ett dopp blev det. Lillasyster och kompis var däremot väldigt badglada och hoppade från bryggan om och om och om igen.

Sitter för tillfället och väntar in tvättmaskin med bästa Ryan Bingham i öronen. Ikväll ska det tvättas, strykas och packas kläder för på fredag bär det av mot mitt älskade skåne! På onsdag kommer mamma ner och möter upp mig för att sedan ta tåget över öresund till köpenhamn där vi ska spendera två dagar tillsammans.

Kanske dricker jag samma flädersaft.


I den uppfällda solstolen sitter jag och låter solen färga min hud gyllenbrun. Dricker mammas hemgjorda flädersaft, bläddrar genom en gammal veckorevyn och läser förra månadens horoskop. Under vågens tecken står det att juni var en social månad och att juli tycks bli mer stillsam och eftertänksam. Det står att jag under min lediga tid grubblar över framtiden och att det är mycket jag vill förändra i mitt liv. Orden träffar ganska mitt i prick. I juni kände jag mig fri och lyckligare än på länge då jag under en veckas tid åkte till landet med en blåvit flagga och had the time of my life. Jag fick smaka på hur jag tror att livet kommer att vara om tre månader då det äntligen är min tur att fylla myndig. Jag fick svettas bland hundratals andra människor, ta ansvar, slippa ta ansvar, hångla, kramas, skratta och bestämma själv.
Visst funderar jag på framtiden en hel del. Förut kunde jag känna en smygande ångest när jag hörde ordet "framtid". Jag som fortfarande inte vet vad jag vill bli när jag blir stor. Men idag känns det okej. Eller nej, det känns faktiskt helt jävla underbart att slippa veta. Det känns bra att sitta i solstolen och inte ha en jävla aning om var på jorden och i mitt liv jag befinner mig om ett år. Kanske dricker jag samma flädersaft eller kanske gör jag något helt annat. Hur det än blir så vet jag att jag kommer vara lycklig.

Allt för min syster.
Ibland undrar jag hur mycket det är möjligt att älska en person. Hur stark kärlek egentligen kan bli. Hur kommer det sig att en person kan göra en så stor skillnad? Att en person kan få dig att må bra och orka. Att du för en liten flicka kan tänka dig att offra allt. Jag kan inte säga det bättre än författaren Jodi Picoult: Allt för min syster.

Sommarfärger och sydeuropeiska drömmar.
Mintgrön/blå är min stora nyfunna sommarkärlek. I fredags spenderade jag 400 riksdaler på tre plaggsom kommer att användas flitigt och som går i denna färg. Plaggen kommer att matchas med en solbränd kropp under sommarens sista veckor. Helst på en mysig uteservering i södra delen av Europa, vid det Adriatiska havet i en stad som heter Herceg Novi. För just där, i nordvästra delen av Montenegro, kommer jag befinna mig om tre veckor - och det känns helt fantastiskt.

Om hamburgare, kvällssol och en fin vän.


I torsdagskväll mötte jag upp Alice i drottningholm för att sedan bege sig in mot kungsholmen.


Vi hade nämligen bestämt middag på mälarpaviljongen tillsammans. Drack lite cider och tog igen all missad tid.


Jag beställde in en cheeseburgare som jag satt och åt på medan solen sakta försvann bakom moln.


Runt niotio-tiden tog vi en liten promenad över västerbron till söder och sedan tillbaka.


Köpte med oss massa god frukt och ett stycke blockchoklad som vi slängde i oss i lägenheten framför Sex and the city. Känns lite olyckligt att vi inte kommer träffas så mycket i sommar då vi sedan det senaste halvåret har levt på samma 30kvm 2-3 gånger i veckan.
Puss och kram!

Rhodos genom engångskameran

RSS 2.0